Min Corgivärld

Det hela började med att jag som 9-åring beökte min styvfarmor, Vibeke Hafström. På den tiden födde hon upp taxar, som förutom ställdes ut, också min farfar jagade med. Under denna tid började hon också föda upp Welsh Corgi Pembroke under kennelprefixet Snappens. Jag kommer aldrig att glömma mina känslor när jag fick lov att vara i valphagen hos 6-veckor gamla corgivalpar. Vilken lycka! Och jag glömmer inte heller när jag fick lov att gå "barn med hund" i Göteborg samma år. Jag vann visserligen inte, men ända sedan den dagen visste jag att en dag skulle jag bli med corgi.Jag fick vänta över 15 år innan jag skaffade mig min första corgi, SCH NCH INTCH LP Wee-folk’s Amusing-Alfie, på blden 9 veckor gammal. Då hade jag förstås redan varit medlem i Svenska Welsh Corgisällskapet i 7 år, eftersom min syster köpte sin första corgi 1979: Ryttarens Esta Pandora, av Per-Erik Wallin. Ett år senare köpte hon Karismas Dream Felicia, av Ingrid Josephsson.

Min syster ställde ut sina hundar emellanåt, Felicia fick 2 cert, men vad jag förstår var inte utställning min systers stora intresse, utan hon föredrog lydnads- och bruksträning. Bland annat tränade vi rapport tillsammans. Pandora, förresten, blev Bästa veteran på en Corgi specialutställning. Då var hon 13 år!

1985 skaffade jag Wee-folk's Amusing-Alfie. Hon var inte min från början, utan jag var fodervärd till henne. När hon blev 5 år blev jag ägare till henne. Under vår tid tillsammans, åkte vi på ett flertal utställningar och hon blev Internationell Champion.1989 blev Alfie årets vinstrikaste Corgi Pem och hon blev vinnare av Corgisällskapets 30-årsjubileumsutställning 1993, både som BIS och BIS-veteran! Förutom utställning, tränade vi också lydnad och hon erhöll ett lydnadsdiplom. Mitt största intresse emellertid var agility. Lunds Brukshundklubb, som jag då tillhörde var en av de klubbarna i Sverige som initierade agilityn i Sverige, och det var roligt att få vara delaktig i detta. Jag utbildade mig till agilityinstruktör (vid sidan av B-instruktör) och jag blev sedermera auktoriserad tävlingsledare i agility. Agilityn var allt; jag hade mina bästa vänner på klubben under ett flertal år, och vi åkte ofta iväg tillsammans och tävlade agility - det spelade ingen roll hur långt bort tävlingen var. Jag och Alfie kvalificerade oss i SM i agility 1987, 1988 och 1989 och vi placerade oss som 3:a i lag-SM i agilty 1989. Det var en fin frukt att skörda! Så stolt jag var!

Alfie hade två valpkullar, födda under Kennel Igro'c; den mest kända hanhunden i dessa kullar är SCH NCH INTCH Igro'c Felicitation, ägare och uppfödare, Eva Sjöström. Tyvärr, till min stora förtvivlan, fick Alfie livmodersinflammation, när hon väntade sin tredje kull (som skulle bli min), hon opererades och förlorade då alla sina valpar.

Ingenting dåligt som inte för något bra med sig; samma år köpte jag Igro'c Ms T Ake, Tracy. Hon blev också champion och jag har haft två kullar på henne, från vilka de mest framgångsrika hundarna är SCH Fayfox' Alfonze, ägare Ylva Bergqvist, och min egen hane SCH Fayfox' Bisley. Tracy och jag tränade också agility och lydnad, men jag var tvungen att sluta träna, för att jag väntade barn, min lilla flicka Märta, som 3 år senare följdes av min son, Joel.
Bisley och jag följde aldrig någon lydnadskurs, men vi tränade en del hemma. Vi tränad också agility på hemgjorda hinder, eftersom jag tycker att det är en utmärkt träningsform. Bisley lämnade inga valpar efter sig.2002 köpte jag in en liten norska, Borgatun's Geisha, av Grete Hedne.


Hon har haft 2 kullar, C-kullen med Fayfox' Cara Celeste, som bodde hos mig ett tag, Fayfox' Charly Candy Bar och Fayfox' Caron Capacity - båda hanar som flyttat till Norge.
2009 införskaffade jag mig en tik från Norge - Cimaith's Evita, som jag hoppades mycket på. En mycket snygg tik med flertal Excellent med CK. Tragiskt nog kunde hon inte lämna några valpar efter sig.

I juli sommaren 2014 köpte jag X-mas Riding Goddess Rhiannon. Inte heller hon fick några valpar. Hon bor numera hos mitt äldsta barn.Nu blickar jag framåt och hoppas på Bigtales Khaleesi Queen, som är född 2020. Khaleesi är en rolig tik - bl a älskar hon att simma.